Ingredienser:
200 g Grå Ostronskivling
2st Scharlottenlök
0.5 dl Torrt vitt vin
3 dl Vispgrädde
3 dl Grönsaksbuljong
1st Citron
1 halv fänkål
1 halvt äpple
Anis
Färsk Oregano
Olivolja
Smör
Gör så här:
Riv ostronskivlingen i strimlor eller hacka den grovt, stek den i rikligt med smör tillsammans med scharlottenlöken på medelhög temperatur tills den fått färg. Dra i ett litet knippe upphackad färsk oregano. Salta & peppra.
Slå i vinet & därefter buljongen låt skjuda en stund innan grädden åker i.
Låt småputtra i 45 min ca.
Under tiden, riv skalet av citronen & pressa saften av en halva.
Skiva fänkål i tunna skivor & strimla äpplet.
Blanda citron & olivolja o häll över fänkål och äpple.
Krydda med anis.
Mixa soppan slät, spä eventuellt med vatten om den är för tjock
Smaka av med salt o peppar
Häll upp & toppa med fänkålsblandningen.
Välkommen till Fresh Fungi Sweden
Vad roligt att ni vill bli Återförsäljare för oss och våra produkter! Fyll i nedan formulär och skicka in så återkommer vi snarast.