Krämig Svampsoppa på Grå Ostronskivling med Syrad Fänkål, Äpple & Anis.

Svampar är fantastiska organismer som spelar en nyckelroll i både ekosystem och kulinariska upplevelser. De är rika på näringsämnen, inklusive vitaminer, mineraler, och antioxidanter, vilket gör dem till ett hälsosamt tillskott i kosten. Svampar är också naturliga källor till umami, den femte smaken, vilket berikar smaken av många maträtter.

Ingredienser:

200 g Grå Ostronskivling

2st Scharlottenlök

0.5 dl Torrt vitt vin

3 dl Vispgrädde

3 dl Grönsaksbuljong

1st Citron

1 halv fänkål

1 halvt äpple

Anis

Färsk Oregano

Olivolja

Smör

Gör så här:

 

Riv ostronskivlingen i strimlor eller hacka den grovt, stek den i rikligt med smör tillsammans med scharlottenlöken på medelhög temperatur tills den fått färg. Dra i ett litet knippe upphackad färsk oregano. Salta & peppra.

Slå i vinet & därefter buljongen låt skjuda en stund innan grädden åker i.

Låt småputtra i 45 min ca.

Under tiden, riv skalet av citronen & pressa saften av en halva.

Skiva fänkål i tunna skivor & strimla äpplet.

Blanda citron & olivolja o häll över fänkål och äpple.

Krydda med anis.

Mixa soppan slät, spä eventuellt med vatten om den är för tjock

Smaka av med salt o peppar

Häll upp & toppa med fänkålsblandningen.

Alla våra recept

Våra populäraste produkter

Följ oss på instagram

Bli återförsäljare

Välkommen till Fresh Fungi Sweden

Vad roligt att ni vill bli Återförsäljare för oss och våra produkter! Fyll i nedan formulär och skicka in så återkommer vi snarast.

Återförsäljarinloggning