”Skogsrånaren” Höstburgare från Fresh Fungi

Svampar är fantastiska organismer som spelar en nyckelroll i både ekosystem och kulinariska upplevelser. De är rika på näringsämnen, inklusive vitaminer, mineraler, och antioxidanter, vilket gör dem till ett hälsosamt tillskott i kosten. Svampar är också naturliga källor till umami, den femte smaken, vilket berikar smaken av många maträtter.

Ingredienser:
150 g Nötburgare
Bröd av eget val men gärna ett surdegsbröd av
ciabatta typ.
50 g Grå ostronskivling
50 g Lingon
Rökt Cheddarost
Silverlök
1 dl Majonäs
1 msk Skånsk senap
1 msk Dijonsenap
Crispsallad
Salt
Peppar
Mörk Öl
1 dl Ättika, 2 dl Strösocker, 3 dl Vatten

Gör såhär:
Koka upp en 123-lag & lägg i lingonen, kyl.
Mandolina löken tunt, koka upp den i öl, kyl.
Riv & stek svampen på medelhög temp i rikligt
med smör tills gyllene.
Blanda majonäsen med dijon & skånsk senap,
smaka av med salt & peppar
och eventuellt lite vinäger.
Stek löken i smör strö över socker låt det kara-
meliseras. Salta o peppra.
Rosta brödet.
Stek Burgaren, lägg på ost toppa med svampen
& löken.
Bygg ihop & toppa med lingonen överst.

Hos oss hittar du färdiga lösningar för att odla Grå Ostronskivling i ditt eget kök

Alla våra recept

Våra populäraste produkter

Följ oss på instagram

Bli återförsäljare

Välkommen till Fresh Fungi Sweden

Vad roligt att ni vill bli Återförsäljare för oss och våra produkter! Fyll i nedan formulär och skicka in så återkommer vi snarast.

Återförsäljarinloggning