Krämig Svampsoppa på Grå Ostronskivling med Syrad Fänkål, Äpple & Anis.

Svampar är fantastiska organismer som spelar en nyckelroll i både ekosystem och kulinariska upplevelser. De är rika på näringsämnen, inklusive vitaminer, mineraler, och antioxidanter, vilket gör dem till ett hälsosamt tillskott i kosten. Svampar är också naturliga källor till umami, den femte smaken, vilket berikar smaken av många maträtter.

Ingredienser:

200 g Grå Ostronskivling

2st Scharlottenlök

0.5 dl Torrt vitt vin

3 dl Vispgrädde

3 dl Grönsaksbuljong

1st Citron

1 halv fänkål

1 halvt äpple

Anis

Färsk Oregano

Olivolja

Smör

Gör så här:

 

Riv ostronskivlingen i strimlor eller hacka den grovt, stek den i rikligt med smör tillsammans med scharlottenlöken på medelhög temperatur tills den fått färg. Dra i ett litet knippe upphackad färsk oregano. Salta & peppra.

Slå i vinet & därefter buljongen låt skjuda en stund innan grädden åker i.

Låt småputtra i 45 min ca.

Under tiden, riv skalet av citronen & pressa saften av en halva.

Skiva fänkål i tunna skivor & strimla äpplet.

Blanda citron & olivolja o häll över fänkål och äpple.

Krydda med anis.

Mixa soppan slät, spä eventuellt med vatten om den är för tjock

Smaka av med salt o peppar

Häll upp & toppa med fänkålsblandningen.

Alla våra recept

Våra populäraste produkter

Följ oss på instagram