Friterad ostronskivling med LimeAioli

Ingredienser 4 port.

400 g Grå Ostronskivling
3 äggulor
2 dl vetemjöl
2 dl kallt vatten
1 dl öl eller bubbelvatten
2 l frityrolja

Till Aioli

5 dl rapsolja
2 äggulor
1 msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
2 msk pressad lime
Salt & peppar

Gör såhär

 

Börja med att dela upp svampen i lagom stora bitar, gärna ganska rejäla, ungefär som en kycklingvinge.

Vispa ihop äggulorna, mjöl & vatten samt öl eller bubbelvatten till en smet så att den är klumpfot, smaksätt lite om så vill, annars krydda i efterhand.

Värm oljan i kastrull, om man ej har en fritös, till ca 180 grader.

Vänd ner svampen i frityrsmeten.

Lägg sedan ner ca ⅓ av svampen åt gången i oljan & fritera den i ca 3 min tills den blivit gyllene.

Ta upp o Lägg på hushållspapper eller ett galler över bleck för att rinna av.

Krydda med t.ex en chiliolja eller någon trevlig passande kryddblandning.

Servera direkt med Aioli o eventuella tillbehör.

 

Aioli

 

Mixa rapsoljan med vitlöksklyftorna, vispa upp äggulorna med dijonsenap lite lätt innan du långsamt några droppar i taget häller i vitlöksoljan & vispar hårt eller med elvisp på max tills att man ser att äggen & oljan bundits samman, sedan kan man hälla lite mer i taget hela tiden tills all olja är i.

(Obs det går såklart även bra att pressa i vitlök om man vill, mixa den in oljan är bara en förenkling) Avsluta med den pressade limen, smaka av med salt och peppar.

Späd eventuellt med lite vatten under vispning om den är för tjock.

Här kan man smaksätta på tusen vis, detta är bara en variant.

Pröva dig fram o testa vilka smaker du tycker passar ihop med svampen.

Viktigast att tänka på att vara försiktig med oljan i början o att ha en sked dijon gör att det går ihop lättare.

 

Smaklig måltid

Alla våra recept

Våra populäraste produkter

Följ oss på instagram

Bli återförsäljare

Välkommen till Fresh Fungi Sweden

Vad roligt att ni vill bli Återförsäljare för oss och våra produkter! Fyll i nedan formulär och skicka in så återkommer vi snarast.

Återförsäljarinloggning