Gul ostronskivling (pleurotus citrinopileatus)

Svampar är fantastiska organismer som spelar en nyckelroll i både ekosystem och kulinariska upplevelser. De är rika på näringsämnen, inklusive vitaminer, mineraler, och antioxidanter, vilket gör dem till ett hälsosamt tillskott i kosten. Svampar är också naturliga källor till umami, den femte smaken, vilket berikar smaken av många maträtter.

Gul ostronskivling
Ett solgult tillskott till ditt kök Den gyllene ostronskivlingen, med sitt vetenskapliga namn Pleurotus citrinopileatus, är inte bara vacker att se på, utan också en delikatess som tillför en mild och nötig smak till dina rätter. Denna svamp, känd för sina solgula hattar och robusta fruktkroppar, är en riktig pärla i svampvärlden.

Färdigt för skörd
Vårt odlingsblock levereras redo för fruktsättning, och ibland har små fruktkroppar redan börjat bildas. Genom att ta bort plasten och regelbundet spraya blocket med vatten kan du snart se de gyllene svamparna växa fram.

Optimala förhållanden
För att ge din gula ostronskivling de bästa växtbetingelserna, rekommenderar vi att placera odlingsblocket i en fuktig miljö med god luftcirkulation. Ett praktiskt tips är att använda en större plastlåda med några hål i sidorna och ett lock, vilket skapar de perfekta förutsättningarna för din svampodling.

Beställ ditt odlingsblock idag
Ta chansen att odla och njuta av den utsökta gula ostronskivlingen direkt från ditt eget hem eller trädgård. Beställ ditt odlingsblock idag och upplev en smakrik och givande svampodlingsupplevelse!

Odla din egen gula ostronskivling med våra odlingspaket!

Alla våra svampar

Våra produkter

Följ oss på instagram