Citrusmarinerat Ankbröst med SesamMajjo & smörstekt grå ostronskivling

Svampar är fantastiska organismer som spelar en nyckelroll i både ekosystem och kulinariska upplevelser. De är rika på näringsämnen, inklusive vitaminer, mineraler, och antioxidanter, vilket gör dem till ett hälsosamt tillskott i kosten. Svampar är också naturliga källor till umami, den femte smaken, vilket berikar smaken av många maträtter.

4 pers

 

2st Ankbröst ca 800 g

1st Citron

1st Apelsin

1st Lime

200 g Grå ostronskivling

Till Majjon

2st Äggulor

1 msk Dijonsenap

4 dl Rapsolja

2 msk Sesamolja

2st vitlöksklyftor

2 msk vatten

1 msk vinäger

Salt

peppar

Gör såhär:

 

Putsa ankbrösten & snitta skinnsidan, riv skalet av citrusfrukterna & pressa ur saften. Gnid in ankan i saft och skal, låt stå i kyl några timmar, gärna över natten.

Dags att göra majonnäs under tiden.

Vispa samman äggulorna med dijonsenap & tillsätt sedan olja, droppvis till en början.

När all olja är i, smaksätt med vinäger, vitlök & sesamolja, salt & peppar. Tunna ut med vatten.

Bryn ankbrösten på båda sidor i torr panna på ganska hög temp, skinnsidan först tills gyllene. Salta & peppra.

Kör den i ugnen på 175 grader i ca 20 min eller till inner temp är 58 grader, låt vila i ca 30 min innan servering.

 

Riv ostronskivlingen i strimlor & stek i smör, salta o peppra.

Alla våra recept

Våra populäraste produkter

Följ oss på instagram